Er mogen opnieuw twee dames een gooi doen naar de wereldtitel tijdens het WK Darts bij de PDC. In november worden twee kwalificatietoernooien gespeeld.

De PDC bevestigde maandag dat het deelnemersveld van het WK Darts opnieuw uit 96 darters bestaat. Twee daarvan zijn beschikbaar gesteld aan vrouwelijke speelsters wereldwijd. Er wordt een kwalificatietoernooi voor Britse spelers gespeeld en een qualifier voor dames buiten Groot-Brittannië.

De zogeheten Rest of the World Women’s Qualifier wordt op zaterdag 16 november in Hildesheim afgewerkt. Vorig jaar werd dit toernooi gewonnen door Anastasia Dobromyslova. De Russin maakte zo haar tweede opwachting in Alexandra Palace. Zij verloor in de eerste ronde met 3-0 in sets van de latere kwartfinalist Ryan Joyce.

Lisa Ashton won het kwalificatietoernooi in het Verenigd Koninkrijk en gaat op 25 november proberen opnieuw haar plek te bemachtigden op het PDC-wereldkampioenschap. Ashton wist een setje af te snoepen van Jan Dekker, alvorens zij met 3-1 verloor van de geboren Drent.

Beide toernooien zijn gratis toegankelijk en is opengesteld voor spelers van zestien jaar en ouder. Elk kwalificatietoernooi wordt volgens een open loting afgewerkt, waarbij spelers geen beschermde status krijgen.

Speeldata dameskwalificatietoernooien voor WK Darts 2019/20

Rest of the World Women’s Qualifier
Zaterdag 16 november

Halle 39, Hildesheim, Germany
Registratie: 09:00-11:00
Aanvang toernooi: 12:00
Sluiting inschrijftermijn: Vrijdag 15 november (15:00 uur)

UK & Ireland Women’s Qualifier
Maandag 25 november

Robin Park Tennis Centre, Wigan, UK
Registratie: 11:00-13:00
Aanvang toernooi: Na afloop van de PDPA Qualifier
Sluiting inschrijftermijn: Vrijdag 22 november (15:00 uur)

Tags:

Author: Pieter Verbeek