De PDC organiseert in oktober vier toernooien voor damesdarters. Via de PDC Women’s Series zijn twee WK-plekken te verdelen.

De PDC Women’s Series vindt op 17 en 18 oktober plaats in Cannock. Voor elk van de vier toernooien is vijfduizend pond aan prijzengeld beschikbaar gesteld, waardoor de prijzenpot is gevuld met 20.000 pond. De resultaten tellen mee voor de eindranking, waarvan de nummers één en twee een uitnodiging voor het WK Darts krijgen.

Op donderdag 16 oktober wordt bovendien een dameskwalificatietoernooi voor de Grand Slam of Darts afgewerkt. De winnares van dit evenement mag meedoen aan het prestigieuze toernooi in Wolverhampton.

Vrouwendarts in de lift

In de afgelopen maanden is de populariteit van damesdarts tot nieuwe hoogte gestegen. Dat is voornamelijk te danken aan Fallon Sherrock, die als eerste vrouw een wedstrijd won op het wereldkampioenschap bij de PDC.

In januari schreef Lisa Ashton geschiedenis door als eerste dame ooit een PDC Tour Card te behalen via de Q-School. Ashton deed vorig jaar net als tweevoudig dameswereldkampioene Mikuru Suzuki mee aan de Grand Slam of Darts.

Tags:

Author: Pieter Verbeek