26ste WK-deelname zit er voor Paul Lim na één wedstrijd op

De dartsfans hebben maar één wedstrijdje kunnen genieten van de terugkeer van Paul Lim op het podium. De 67-jarige Singaporees verloor in de eerste ronde van het WK Darts met 3-2 in sets van Joe Murnan.

Lim geldt als één van de grote publiekslievelingen. The Singapore Slinger speelde zijn 26ste WK Darts, waarbij vooral zijn deelname in 1990 uit het oog springt. Hij wist toen op de Lakeside een negendarter te gooien, de eerste perfecte leg ooit op een wereldkampioenschap en de enige negendarter in de geschiedenis van het BDO-WK.

De dartsveteraan kwam tegen Murnan in een matige wedstrijd op een set voorsprong, maar zag de wedstrijd langzaam richting Murnan kantelen. De Engelsman kon de wedstrijd vervolgens al in de vierde set beslissen.

Lim had echter alle geluk dat Murnan zijn eerste drie matchdarts miste, waardoor Lim met een 60 finish een beslissende leg afdwong. In de vijfde set kreeg Lim op zijn beurt vier kansen om 1-1 in legs te maken. Een dure misser, want daarna kwam Murnan op 2-0 en vervolgens wist de Engelsman de beslissende set met 3-1 naar zich toe te trekken.

Lees meer over:
PDC Paul Lim WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties