64-jarige chauffeur van topspelers gaat zelf op jacht naar PDC Tour Card: "Ik wil graag denken dat ik ze kan verslaan"

In Milton Keynes wordt nog tot en met zondag de finalefase van de UK Q-School afgewerkt. Eén van de spelers die er op jacht gaat naar een PDC Tour Card is Jim Walker.

Walker is niet zomaar iemand, de 64-jarige darter is sinds kort de persoonlijke chauffeur van Rob Cross, John O'Shea, Scott Williams en Josh Rock. "Ik voel me fantastisch. Ik werd gevraagd door de Schotse manager Rab Bain, die de belangen behartigt van deze spelers", zegt Walker.

De Engelsman wil deze week zelf een Tour Card veroveren, om zo de komende twee jaar tegen deze spelers te kunnen uitkomen. "Ik wil graag denken dat ik ze zou verslaan. Maar ze zijn klasse. Ik draag gewoon mijn steentje bij, ik ben hier voor mezelf. Ik zal alles doen wat ik kan. Ik ben zo'n speler die altijd denkt: als ik verlies, ga ik eruit, als ik win, ga ik door. Ik ben een optimist."

Walker is geen onbekende in het darten, in het verleden veroverde hij al een aantal keer een Tour Card. "Ik hou ervan. Luister, het is de sport waar je van houdt, als je goed genoeg bent krijg je betaald om iets te doen waar je van houdt. De prijzen voor de topspelers zijn ongelooflijk."

"Je kunt niet 40 uur per week werken en verdienen wat zij kunnen verdienen. Gewoon geweldig. Ik zat hier op Q-School net met drie jonge gasten aan tafel en realiseerde me dat ik ouder ben dan hun drieën samen!

Of Walker slaagt in zijn opzet is behoorlijk twijfelachtig, na twee dagen telt hij immers nog altijd nul punten in de Q-School Order of Merit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties