Aanstormend talent Kay is ambitieus: 'Wil binnen twee jaar een Tour Card veroveren'

Keelan Kay staat momenteel op de derde plaats in de PDC Development Tour. Hoog tijd voor een nadere kennismaking met de 20-jarige Engelsman.

Kay won in 2019 de WDF (World Darts Federation) World Cup bij de jeugd. "Ik ben negen jaar geleden begonnen met darts. Wat later mocht ik op een demo-toernooi een wedstrijd spelen tegen Eric Bristow, tot mijn verbazing won ik van hem en daardoor realiseerde ik me dat er misschien wel een toekomst voor mij was weggelegd in de dartssport."

"Dit jaar speel ik ook de Development Tour en tijdens de eerste zes toernooien liep het bijzonder goed", vervolgt Kay. "Ik hoop het tijdens de volgende zes toernooien eind oktober minstens even goed te doen. De winnaar van de Development Tour ontvangt een Tour Card en dat is mijn ultieme droom. Lukt het niet dit jaar, dan hoop ik mijn droom toch binnen dit en twee jaar te realiseren."

Idool van Gerwen

Kay heeft alvast een groot voorbeeld. "Op een demo speelde ik een tijdje geleden tegen Michael van Gerwen. Hij maakte een enorme indruk op mij, zeker door het zelfvertrouwen dat hij uitstraalt. Intussen speelde ik al tweemaal in competitieverband tegen hem, het lukte me echter nog niet om van hem te winnen, maar hopelijk duurt dat niet al te lang meer", besluit Kay al lachend.

Lees meer over:
PDC Keelan Kay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties