Analisten Webster en Petersen zijn unaniem lovend over Clayton: 'Premier League-zege is volledig verdiend'

Afgelopen vrijdag toonde Jonny Clayton zich de beste in de play-offs van de Premier League Darts. Sky Sports-analisten Mark Webster en Devon Petersen blikken terug op de triomf van de Welshman.

Mark Webster was onder de indruk van zijn landgenoot. "Ik heb nooit eerder zoveel emotie gezien bij Jonny, dit laat zien hoeveel dit voor hem betekent. Hij heeft in de play-offs geen enkel teken van zwakte getoond en leek de hele tijd bijzonder comfortabel op het podium te staan. Deze eindwinst is dan ook volledig verdiend. Ik wil ook José de Sousa nog een pluim geven, hij zorgde voor een frisse wind in de Premier League. We gaan in de toekomst zeker nog veel meer van hem zien", aldus Webster bij Sky Sports.

Inspiratie voor andere spelers

Zijn collega Devon Petersen was het daar volledig mee eens. "Jonny toonde in de play-offs waartoe hij in staat is. In de halve finales schakelde hij topfavoriet Michael van Gerwen uit en in de finale liet hij de Sousa geen schijn van kans. Laat er dus geen twijfel over bestaan dat deze eindzege volledig verdiend is.''

''Jonny was ook de laagst geklasseerde speler in deze Premier League, iemand die bovendien naast het darten nog voltijds werkt. Ik denk dan ook dat dit een inspiratie kan zijn voor andere spelers. Zolang je maar in jezelf gelooft is er bijzonder veel mogelijk", besluit Petersen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties