Analisten zien aura rond Van Gerwen verdwijnen: 'Spelers zijn niet meer bang voor hem'

Michael van Gerwen won in november 2020 zijn laatste major-titel op de Players Championship Finals. Sindsdien is de Nederlander nauwelijks nog in major-finales te zien.

Van Gerwen boekte afgelopen donderdag zijn eerste overwinning in de Premier League Darts, nadat hij tijdens de eerste speelweek direct verloor van Gary Anderson. In Liverpool won Mighty Mike van Peter Wright, waarna Van Gerwen ondanks een 4-1 voorsprong met 6-4 verloor van Jonny Clayton.

Darts-analist ziet Wayne Mardle zichtbaar worstelen met zijn vorm. ''Verliezen is vreselijk, zeker wanneer je op jezelf aangewezen bent. Je kan bijvoorbeeld niet zoals met voetbal de bal naar iemand passen en hopen dat diegene er wat leuks mee doet. Ik vrees meer voor Michael van Gerwen dan voor de andere spelers. Hij lijkt soms te paniekeren, en dat geldt niet voor andere spelers'', zegt Mardle tegen Sky Sports.

Collega-analist Mark Webster merkt ook op dat tegenstanders op een andere manier naar Van Gerwen kijken. ''Spelers zijn niet meer bang voor hem. Hij is niet meer zo meedogenloos en lijkt ook niet meer zoveel zelfvertrouwen te hebben. De aura rondom Van Gerwen lijkt te zijn verdwenen. Dat moet hij terug zien te krijgen, omdat hij ook niet meer de nummer één van de wereld is.''

Webster ziet wel een oplossing voor Van Gerwen om weer omhoog te krabbelen. ''Hij heeft een major-titel nodig, dan heeft hij houvast. Het ziet er nu allemaal nerveus uit bij hem, maar dat zou dan allemaal kunnen veranderen.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties