Anderson kwartfinalist na geflatteerde overwinning op Noppert

Het is Danny Noppert niet gelukt om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de World Grand Prix. In een wedstrijd waarin de Fries veel kansen miste werd het 3-0 voor Gary Anderson.

De eerste set bleek een formaliteit voor Anderson. Noppert kwam er geen moment aan te pas en zag Anderson de eerste set gemakkelijk met 3-0 winnen. De Fries had moeite met het openen van de legs en scorend was het ook nog niet om over naar huis te schrijven.

Er was dus werk aan de winkel voor Noppert. De tweede set startte hij dan ook beduidend beter dan de eerste. Toch werd hij in de eerste leg meteen gebroken en moest dus weer achter de feiten aan lopen. Anderson bleef scoren en finishen als een machine en liep uit tot 2-0 in de set.

De zesde leg van de partij was dan eindelijk voor Noppert. Nadat Anderson vier setdarts miste om op 2-0 in sets te komen, pakte hij zijn kans vanaf 76 op tops om zijn achterstand in de set te verkleinen tot 2-1. Dankzij een knappe leg van Noppert werd het 2-2 in de tweede set. Laatstgenoemde mocht daardoor gaan aanleggen voor 1-1 in sets, een kans die hij eigenlijk niet had mogen krijgen afgaand op de derde leg van de set. Noppert kreeg twee darts om de stand in evenwicht te brengen, maar miste. Anderson wist dubbel 10 wel te gooien, waardoor Noppert tegen een 2-0 achterstand aankeek.

Noppert plaatste een break in de eerste leg van de derde set, maar Anderson voorkwam dat de Fries die break ook kon verzilveren. Het werd 1-1 in de set die Anderson de overwinning moest brengen. In de daaropvolgende leg kwam Anderson angstvallig dichtbij een 9-darter. The Flying Scotsman miste de achtste dart op weg naar een perfecte leg. Toch kon Noppert via dubbel 10 opnieuw een beslissende vijfde leg afdwingen. In deze leg moest Anderson wel gebroken worden, anders was het afgelopen voor Noppert. De nummer 22 van de wereld kreeg nog een dart op tops vanaf 99 om de set te pakken, maar miste deze. Anderson faalde niet en wist de partij met 3-0 winnend af te sluiten.