Anderson maakt einde aan hegemonie Van Gerwen op Grand Slam of Darts

Gary Anderson heeft ten koste van Michael van Gerwen de finale bereikt op de Grand Slam of Darts. De Schot versloeg zijn Nederlandse rivaal met 16-12 en treft Gerwyn Price zondagavond in de finale.

Van Gerwen kwam beter uit de startblokken dan Anderson, maar raakte het initiatief langzaam kwijt aan de nummer vier van de wereld. De 29-jarige Brabander miste op 4-3 drie pijlen op de dubbels en zag 'The Flying Scotsman' langszij komen met een 19-darter voor 4-4.

Vanaf dat moment had Anderson de grip over de wedstrijd. Dat leidde in de zeventiende leg tot een break voorsprong voor de tweevoudig wereldkampioen. Van Gerwen was in zijn eigen leg niet binnen achttien pijlen uit en zag dat Anderson dubbel 8 raakte voor 9-7 in het voordeel van de Schot. De marge werd vervolgens op drie legs (10-7) gezet via een 13-darter.

Vlak voor de pauze wist Van Gerwen aan te haken via dubbel 2 en na de onderbreking leek de nummer één van de wereld als herboren. Een 11-darter en een 12-darter brachten de Vlijmenaar terug tot 11-11. Dit bleek echter vergeefse moeite want Van Gerwen had opnieuw een zeer matige eigen leg in de 24ste leg. Anderson kon de Nederlander breken met een 19-darter en kwam op 13-11.

De UK Open en World Matchplay-kampioen van dit jaar liep vervolgens weg naar een 15-11 voorsprong. Van Gerwen probeerde nog een comeback op te zetten en wierp een 11-darter voor 12-15, maar kon verder niks meer uitrichten. Anderson bracht de zege in veilige haven met een 104 finish voor de wedstrijd en keert zondagavond terug op het podium voor de finale van de Grand Slam of Darts.

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de Grand Slam of Darts. Via deze link is nog meer informatie te vinden over dit toernooi.

Zondag 18 november
Halve finale
Gerwyn Price (97.06) 16-12 (98.08) Mensur Suljovic
Michael van Gerwen (99.05) 12-16 (102.97) Gary Anderson

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties