Anderson twijfelt over toekomst: 'Weet niet of ik al die inspanningen nog wil doen'

Gary Anderson ging vorige week in de openingsronde van de World Matchplay onderuit tegen Daryl Gurney. De tweevoudige ex-wereldkampioen is inmiddels afgezakt naar de achtste plaats op de wereldranglijst.

Anderson was deze week te gast op een viswedstrijd voor het goede doel en blikte nog even terug op de voorbije World Matchplay. "Ik speelde echt verschrikkelijk slecht. Maar dat ben ik de laatste tijd intussen gewoon, veel wedstrijden win ik niet meer. Toch ben ik nog niet van plan om te stoppen, ik zie wel hoe het de komende maanden gaat", zegt de 51-jarige Schot tegenover Online Darts.

"Ik weet wat nodig is om terug te keren aan de top, de vraag is echter of ik die inspanningen nog wil doen", vervolgt Anderson. "Sinds Covid heb ik beseft hoe graag ik thuis ben. Jarenlang ben ik amper thuis geweest en leefde ik op hotel. Ik geniet er dan ook van om zoveel tijd met mijn gezin door te brengen. Ik speel nog steeds graag toernooien, maar het trainen is er vaak teveel aan."

WK

Toch is er nog één iets waar Anderson naar uitkijkt dit jaar. "Dat is toch het WK, daar zou ik graag nog eens goed presteren. Hopelijk kan het me de komende maanden motiveren om toch de nodige trainingsuren te maken."

Lees meer over:
PDC Gary Anderson

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties