Anderson verslaat Van Gerwen-beul Chisnall en treft Price in WK-finale

Gary Anderson gaat het zondagavond opnemen tegen Gerwyn Price in de finale van het WK Darts. The Flying Scotsman was met 6-3 te sterk voor Dave Chisnall, die bij de laatste acht nog een imponerende 5-0 overwinning op Michael van Gerwen had geboekt.

Chisnall gooide tegen Van Gerwen nog de wedstrijd van zijn leven, maar gooide tegen Anderson zo'n negen punten in gemiddelde lager. Scorend bleek de Schot beter en op de dubbels waren de missers van Chisnall fataler.

De Engelsman miste simpelweg te veel kansen om er echt een wedstrijd van te maken. Zo was Chizzy in de vierde set tweemaal niet binnen vijftien pijlen uit en ging die set met 3-1 naar Anderson. Zo kwam de tweevoudig wereldkampioen ook op een 3-1 voorsprong in sets.

Chisnall pakte vervolgens wel de vijfde set met 3-1, maar liet het daarna liggen in zijn eigen set. In de vijfde leg faalde hij vanaf 84, waarna Anderson via dubbel 4 er met de set vandoor ging. Chisnall verkleinde daarna de achterstand nog naar 4-3, maar vervolgens won Anderson liefst zes legs op rij om zijn plek in de finale te boeken.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Zaterdag 2 januari

Halve finale

Avondsessie

Stephen Bunting (96.38) 4-6 (100.92) Gerwyn Price (2-3, 3-2, 3-2, 3-1, 1-3, 1-3, 3-2, 1-3, 0-3, 1-3)

Dave Chisnall (98.57) 3-6 (100.03) Gary Anderson (2-3, 3-2, 2-3, 1-3, 3-1, 2-3, 3-1, 0-3, 0-3)