Ashton bevestigt: "Ga opnieuw naar Q-School om die Tour Card te heroveren"

Lisa Ashton ging er dit jaar op het PDC-WK uit in de openingsronde. De 52-jarige Engelse verloor met 3-2 van Ryan Meikle, maar wil begin volgend jaar opnieuw een Tour Card veroveren.

Ashton kwam tegen Meikle terug van een 2-0 achterstand in sets, maar verloor alsnog met 3-2. "Ik vocht terug zoals ik altijd doe. Ik geef nooit op", zegt Ashton, voor wie het de vierde opeenvolgende deelname aan het PDC-WK was. "Ik mag niet echt klagen. Met 52 jaar ben ik blij dat ik me nog steeds kan kwalificeren voor deze grote toernooien. Ik ga ook opnieuw naar Q-School begin volgend jaar (Ashton had in 2021 en 2022 een Tour Card)."

'The Lancashire Rose' slaagde er nog nooit in om een wedstrijd te winnen op het PDC-WK. "Ik ga gewoon door met proberen me te kwalificeren, en ik moet deze overwinning binnenhalen voordat ik met pensioen ga (lacht). Ik weet niet hoeveel tijd ik nog heb. Ik ga zo lang mogelijk spelen."

Greaves

Met Beau Greaves lijkt er een nieuwe vaandeldraagster voor het vrouwendarts opgestaan. "Ik speel al heel lang tegen Beau en het is geweldig dat ze eindelijk op het circuit is gekomen en iedereen laat zien wat ze kan. Ze is pas 18 - ze heeft nog vele jaren te gaan, maar als ik me op mijn leeftijd nog met haar kan meten, ben ik blij. Ik denk dat ze dit PDC-WK briljant speelde. Het was haar eerste keer op dit grote podium, het is het grootste toernooi ooit en ik vond haar fantastisch. Zodra ze zich op dit podium heeft gevestigd, gaat ze voor gevaar zorgen, dus hopelijk gaat ze door en kan ik erbij zijn om het te zien."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties