Ashton pakt historische PDC Tour Card op Q-School

Lisa Ashton heeft als eerste vrouw ooit via de Q-School een PDC Tour Card gewonnen. The Lancashire Rose werd op de slotdag van het vierdaagse evenement vroeg uitgeschakeld, maar bleek aan negen punten toch voldoende te hebben.

Door vrijdag de finaleronde te halen tijdens de tweede dag op de Q-School, bracht Ashton haar puntentotaal op negen. Door twee slechte slotdagen leek de kans op een Tour Card vervlogen, maar de resultaten van concurrenten vielen zondagmiddag haar kant op.

Steve Hine, Wes Newton, Tony Newell en Stephen Burton hadden allemaal evenveel punten als Ashton, maar een minder legsaldo dan hun vrouwelijke collega. Hine was dichtbij de eliminatie van Ashton, maar gaf op de slotdag een 4-1 voorsprong uit handen bij de laatste zestien.

De 49-jarige Engelse is de derde vrouw ooit met een PDC Tour Card. Stacy Bromberg en Tricia Wright hadden in 2011 een Tour Card in bezit, nadat zij de finale van het PDC-dameswereldkampioenschap hadden gehaald. Dat toernooi werd overigens maar één keer georganiseerd.

Klik hier voor meer informatie over de Q-School.

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties