Aspinall denkt niet enkel aan World Matchplay-titel: "Wereldtitel en nummer één zijn volgende doelen"

Nathan Aspinall staat voor het eerst in zijn carrière in de finale van de World Matchplay. 'The Asp' versloeg in de halve finales Joe Cullen met 17-9.

"Ik wist op voorhand dat ik hier de finale kon halen, maar het effectief doen is natuurlijk nog wat anders", opent Aspinall. "Wat een geweldig gevoel, zeker met mijn familie in de zaal."

"Ik heb een moeilijke periode achter de rug en ben het voorbije anderhalf jaar zeker niet de meest aangename persoon geweest. Toch is mijn familie me altijd blijven steunen, ik kan hen niet genoeg dankbaar zijn."

Over de wedstrijd was de voormalig UK Open-kampioen niet helemaal tevreden. ''Ik denk dat we ons allebei ervan bewust waren dat we de mogelijkheid hebben om één van de grootste toernooien in onze sport te winnen. Joe speelde niet goed en ik was ook ver verwijderd van mijn beste niveau. Ik was wel effectiever en dat is waarom ik de wedstrijd gewonnen heb.''

Aspinall neemt het in de finale op tegen Jonny Clayton, maar droomt ook al van meer. "Ik wil later dit jaar ook het WK winnen en nummer één van de wereld worden. Michael Smith, ik kom eraan!"

Waar kan ik de World Matchplay op TV zien?

Het toernooi wordt in Nederland volledig live uitgezonden door dartszender Viaplay. De Belgische fans kunnen terecht via de Belgische zender VTM 2.

Van zaterdag 15 juli tot en met woensdag 20 juli beginnen de uitzendingen rond acht uur 's avonds. Bovendien is er op zondag 16 juli een middagsessie vanaf 14:00 uur. Na de tweede ronde schuift het aanvangstijdstip van de avondsessies een uur op.

Op zondagmiddag 24 juli staat de tweede editie van de Women's World Matchplay op het programma vanaf 14:00 uur. Hierbij strijden acht dames om de titel bij het belangrijkste damestoernooi bij de PDC.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties