Aspinall heeft geen last van darteritus: "Nee, het heeft gewoon met grip te maken"

Nathan Aspinall had vorig jaar te maken met een hardnekkige polsblessure. Maar intussen gaat het opnieuw de goede kant op met de 31-jarige Engelsman.

"Ik had zes tot acht maanden verschrikkelijk veel pijn", zegt Aspinall tegenover VTM. "Hier en daar ervaar ik nog wat probleempjes, maar het hindert me niet echt. Ik heb hard gewerkt om op dit niveau terug te keren en kan nu ook goed trainen. So far so good. Hopelijk blijft het beteren.”

Opvallend is wel dat Aspinall vaak lijkt in te houden bij een belangrijke worp, het leek zelfs wat op darteritus. “Neen, het heeft gewoon met grip te maken”, zegt 'The Asp'. “Ik draai de pijl in mijn hand en als die niet perfect zit, ga ik die ook niet gooien. Meer is het niet.”

Premier League

Aspinall staat momenteel derde in tussenstand van de Premier League. “Ik hou van dit toernooi. Maar over het format kan ik eigenlijk niet veel zeggen. Vorig jaar keek ik niet, want toen deed ik niet mee. Ik kijk enkel naar darts als mijn maten spelen, zoals Chris Dobey of Michael Smith. Maar als ik verlies, ga ik snel naar huis en zet ik iets anders op dan darts.”

Over zijn ambities laat Aspinall alvast geen twijfel bestaan. "Winnen. Simpel, hé", lacht hij. “Vorig jaar stond ik in zeven finales, vijf keer verloor ik. Dat moet veranderen. Ik ben het beu om runner-up te zijn. Het wordt tijd dat ik titels begin te pakken. Als je in de geschiedenisboeken wil komen, moet je winnen. Niemand herinnert zich de verliezende finalist. En ik geloof dat ik een winnaar ben. Hopelijk neem ik dit jaar enkele trofeeën mee naar huis. Niet de kleintjes, maar de grote.”

Lees meer over:
PDC Nathan Aspinall

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties