Aspinall kruipt door het oog van de naald tegen Murnan en boekt plek in derde ronde

Nathan Aspinall is door naar de derde ronde van het WK Darts. Joe Murnan werd in een beslissende vijfde set opzij gezet. Het werd 3-2.

Aspinall - die gooide met een ingetapete arm - leek gemakkelijk op weg naar een 1-0 voorsprong in sets, maar hielp vier setdarts om zeep. Murnan maakte gebruik van de missers om zijn eigen set te behouden. Mede dankzij een 145-finish herstelde Aspinall de achterstand: 1-1.

Met acht keer 180's was het scorend vermogen van Aspinall in orde, maar vooral op de dubbels liet de nummer tien van de wereld veel liggen. Het resulteerde in een matchdart voor Murnan op tops, maar die werd gemist. Aspinall vocht zich terug in de set en wist er een beslissende vijfde set uit te slepen.

Maar ook hier bleef The Asp slordig. Murnan kwam in de beslissende set op een 1-0 voorsprong en leek later ook een 2-0 voorsprong te gaan pakken, maar vanaf 91 miste hij twee darts. Eindelijk leek Aspinall wakker geschud, want hij herstelde zich uitstekend door de set en daarmee de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties