Aspinall weerstaat Dobey's druk en stoomt door

Nathan Aspinall is de tegenstander van Joe Cullen in de eerste halve finale van de World Matchplay. Aspinall won met 16-12 van zijn goede vriend Chris Dobey. In de beginfase kon Aspinall zijn scorende dominantie nog niet uitdrukken, maar daarna bleek hij te goed voor Dobey.

De eerste twee sessies waren een frustratie voor Aspinall. Hij scoorde er op los (in de tweede sessie zelfs 133,9 gemiddeld op zijn eerste negen darts), maar Dobey had met onder andere een fascinerende 140 en 100-finish (twee keer tops) antwoord op het scorende geweld.

Vanaf de derde sessie was het Aspinall die de klok sloeg. Het was niet eens dat hij de twaalfdarters aaneen reeg: soms ging het in 14 darts, in 16 of 18. Stond het eerst nog 6-3 voor Dobey, dan stond het later 8-14 voor Aspinall. Dobey viel stil.

Na de 8-14 beet Dobey kort van zich af. Hij won vier van de vijf volgende legs met twee 11-darters en een 13-darter. Aspinall moest even bijkomen van zijn inspanningen en liet de teugels wat vieren. Uiteindelijk was het in de 28e leg raak. Met spanning op de arm gooide hij zich in 17 darts naar de halve finale.

Dobey kon niet zo constant zijn als tegen Smith of Wade. Aspinall eindigde op 99,33 gemiddeld. Ten opzichte van zijn eerdere duels tegen Ratajski en Noppert is dat een lichte verbetering. Hij lijkt klaar voor de halve finale tegen Cullen.

Waar kan ik de World Matchplay op TV zien?

Het toernooi wordt in Nederland volledig live uitgezonden door dartszender Viaplay. De Belgische fans kunnen terecht via de Belgische zender VTM 2.

Van zaterdag 15 juli tot en met woensdag 20 juli beginnen de uitzendingen rond acht uur 's avonds. Bovendien is er op zondag 16 juli een middagsessie vanaf 14:00 uur. Na de tweede ronde schuift het aanvangstijdstip van de avondsessies een uur op.

Op zondagmiddag 24 juli staat de tweede editie van de Women's World Matchplay op het programma vanaf 14:00 uur. Hierbij strijden acht dames om de titel bij het belangrijkste damestoernooi bij de PDC.

Hoeveel prijzengeld is er te verdienen op de World Matchplay

De World Matchplay is na het WK Darts het rankingtoernooi met de grootste prijzenpot bij de PDC. In totaal is er 800.000 pond aan prijzengeld te verdelen tijdens dit evenement.

Alle 32 deelnemers zijn verzekerd van 10.000 pond aan prijzengeld. Dit kan uiteindelijk oplopen naar een cheque van liefst 200.000 pond voor de darter die op zondag 23 juli de Phil Taylor Trophy omhoog mag tillen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties