Aspinall wint nu wel van King in Blackpool

Nathan Aspinall is ten koste van Mervyn King doorgledrongen tot de laatste zestien op de World Matchplay. The Asp versloeg zijn landgenoot met 10-6.

De voormalig UK Open-kampioen nam hiermee revanche voor zijn debuut op de World Matchplay twee jaar geleden in Blackpool. Toen verloor Aspinall namelijk van King.

Aspinall nam in de beginfase meteen afstand van King door de eerste vier legs te winnen. Uiteindelijk zorgde King er via dubbel 4 voor dat de twee Engelsen met een 4-1 tussenstand de pauze in gingen.

De tweede sessie leek met 4-2 naar King te gaan. De Engelsman kwam terug tot 5-4, maar liet daarna twee kansen op de gelijkmaker onbenut. Met een 13-darter werd het vervolgens 6-4 voor The Asp.

Dat gat wist King in het restant van de partij niet meer te dichten, zeker niet nadat hij vier kansen op 6-6 verkwanselde. Met een 72 finish maakte Aspinall het even later fraai af in de zestiende leg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties