Aspinall ziet na pech in coronajaar alsnog jongensdroom uitkomen: ''Dit wordt een geweldige ervaring'

Nathan Aspinall is één van de spelers die van de PDC een uitnodiging heeft gekregen om in augustus deel te nemen aan de World Series-toernooien in 'Down Under'.

De jaarlijkse trip van de PDC in Down Under begint met de New Zealand Darts Masters in de GLOBOX Arena in Hamilton op 4 en 5 augustus, voordat de PalmerBet New South Wales Darts Masters wordt gehouden op 11 en 12 augustus.

Voor Aspinall wordt het de eerste keer dat hij in actie mag komen op deze toernooien, al kreeg hij eerder wel een uitnodiging. ''In 2020 zou ik ook in Nieuw-Zeeland en Australië spelen, helaas kwam toen het coronavius'', zo herinnert Aspinall zich nog.

"Ik was er helemaal kapot van, maar ik kijk er echt naar uit om dit jaar over te komen. Het wordt een geweldige ervaring. Toen ik klein was, kon ik alleen maar dromen van wat ik nu doe.''

"Het is altijd geweldig om naar nieuwe plaatsen te gaan. Ik ben dit jaar in New York geweest, ik ben door heel Europa geweest en nu kom ik naar Nieuw-Zeeland en Australië! Ik had nooit gedacht dat ik naar Nieuw-Zeeland zou gaan, laat staan dat ik daar een groot darttoernooi zou spelen. Dit is waar dromen van gemaakt zijn."

Aspinall's uitnodiging is een beloning voor zijn heropleving in de afgelopen 12 maanden, waarin hij de finales haalde bij respectievelijk de World Grand Prix en Grand Slam of Darts.

De 31-jarige darter werd vervolgens opgenomen in de Premier League Darts 2023, waarin hij op de laatste avond van de competitie nipt naast een plaats in de play-offs greep.

"Terugkomen in de Premier League was een enorme opsteker voor me''', geeft de voormalig UK Open-kampioen toe. "De kick die je krijgt van het spelen op de grootste podia; je kunt het niet beschrijven tenzij je het zelf hebt gedaan. Als je dat podium oploopt en er staan 10.000 mensen je naam te scanderen... Het is onwerkelijk, hopelijk kan ik dit nog vaak meemaken.''

"Ik heb een geweldige Premier League gehad. Het was erg zwaar en het is de eerste keer dat ik het heb gedaan, met al dat reizen door Europa, week in week uit. Het was een kans waar ik van genoot en ik heb er tot de laatste wedstrijd alles aan gedaan om me te kwalificeren voor de finaleavond. "Helaas heeft Gerwyn [Price] me weer verslagen. Hij heeft me dit jaar wel wat geld gekost'', zo grapte Aspinall tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties