Baggish vreesde Q-School te moeten missen door covid-besmetting: 'Zelfs nu voel ik me nog niet honderd procent fit'

Voor Danny Baggish werd de voorbije PDC Q-School een rollercoaster aan emoties. De 37-jarige Amerikaan slaagde er pas op de slotdag in om een Tour Card te veroveren, al besefte hij dat eerst zelf niet.

Baggish verloor de eerste drie dagen van de finalefase telkens in een vroeg stadium van het toernooi. "Ik ging de slotdag dus in met het gedacht dat ik de dagzege moest pakken om een Tour Card te veroveren. Na de tweede match begon ik er echt in te geloven maar in de finale tegen Scott Mitchell kreeg ik plots last van de zenuwen. Toen ik die wedstrijd met 6-2 verloor dacht ik dat ik het verknoeid had. Gelukkig kwam iemand me nadien vertellen dat ik aan één leg genoeg had, je kan niet geloven wat een opluchting dat was. Zoveel verschillende emoties kwamen naar boven", aldus Baggish bij Online Darts.

Flink ziek geweest

Baggish raakte na het voorbije WK besmet met covid-19. "Ik heb me nog nooit in mijn leven zo ziek gevoeld, zelfs nu ben ik nog niet volledig hersteld. Toen ik het nieuws kreeg dat ik besmet was vreesde ik dat ik deelname aan Q-School kon vergeten. Gelukkig moest ik niet in het ziekenhuis opgenomen worden en kon ik me toch nog een week voorbereiden op Q-School, al moest ik regelmatig rusten omdat ik snel buiten adem was."

Alles op darts

De 37-jarige Amerikaan wil de komende jaren alles op zijn dartscarrière zetten. "Ik heb dit vooraf goed besproken met mijn familie en ze staan volledig achter me. Vanaf nu zal ik 7 à 8 maanden per jaar in de UK verblijven. Gelukkig bestaat er zoiets als Facetime om contact te houden met mijn familie."

Lees meer over:
PDC Danny Baggish

Plaats reactie

666

0 reacties