Beaton heeft behoud van Tour Card nog niet opgegeven: 'Wil nog paar jaar op het hoogste niveau spelen'

Steve Beaton staat voor een moeilijke strijd om het behoud van zijn Tour Card. Maar de 58-jarige Engelsman heeft de hoop nog niet opgegeven.

Beaton staat momenteel 61e op de wereldranglijst, alleen de top 64 is zeker van het behoud van zijn Tour Card. "Elk punt gaat nu tellen, dus ik vecht in elke wedstrijd. Ik denk dat ik uit mijn routine ben gegooid met Covid. Ik ben zo gewend om demo's te doen en dan tegelijkertijd op de Pro Tour te spelen, en dat was mijn gewoonte. Ik ben niet iemand die elke avond thuis oefent, dus ik vond dat best moeilijk, maar ik verdedigde ook veel geld op de European Tour, en plotseling viel dat weg en was ik uit de top 32", zegt Beaton tegenover The Darts Show Podcast.

Nog veel ambitie

Toch is er aan zijn ambitie niets veranderd. "Ik kom naar toernooien om te winnen. Mijn regelmaat is niet hetzelfde als vroeger, maar ik kan iedereen verslaan. Als ik echt dacht dat ik deze spelers niet kon verslaan, zou ik de moeite niet nemen om door te gaan. Ik moet gewoon nog een keer ver geraken op een toernooi op vertrouwen te tanken", zegt de BDO-wereldkampioen van 1996.

The Bronzed Adonis nam al 31 keer deel aan een WK. "Maar toch heb ik nog niet het gevoel dat ik klaar ben met deze sport. Ik voel gewoon dat ik nog enkele jaren kan meedraaien op het profcircuit. En als het toch niet zou lukken om mijn Tour Card te behouden, denk ik niet dat ik meteen volledig zal stoppen."

Lees meer over:
PDC Steve Beaton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties