Beau Greaves denkt aan deelname PDC Development Tour: ''Er is meer te doen dan alleen Tour Card halen''

Beau Greaves nam afgelopen weekend revanche op Aileen de Graaf door de Nederlandse te verslaan in de finale van de Dutch Open Darts, nadat de Engelse het jaar ervoor nog de finale had verloren van De Graaf.

"Ik voel me absoluut geweldig! Ik speelde niet geweldig in de finale, maar ik was blij dat ik gewoon mijn kansen kon pakken en de grote scores kon raken wanneer dat nodig was," zei de tweevoudig dameswereldkampioene na de wedstrijd in gesprek met Darts Actueel. "Ik denk dat het een van de beste toernooien op de tour is. Het is absoluut briljant en ik kijk er zo naar uit om volgend jaar terug te komen."

Greaves koos er vorig jaar voor om haar dameswereldtitel te verdedigen op Lakeside in plaats van deelname aan het PDC-WK. Of ze dit jaar wel meedoet in Alexandra Palace?

"Ik weet het niet. Het is een moeilijke vraag," zo denkt ze hardop. "Ik speel graag damesdarts en ik ben een groot voorstander van damesdarts. Ik denk niet dat de dames goed genoeg zijn om tegen de heren te spelen, dat heb ik al eerder gezegd. Het is gewoon je opties afwegen en kijken wat het beste is."

Toch zal Greaves dit jaar vermoedelijk wat meer op het PDC-circuit te bewonderen zijn. De 20-jarige Engelse wil niet alleen de Women's Series spelen. "Ik ga dit jaar een beetje de Development Tour doen", onthult ze. "Dus er is nog veel meer te doen dan alleen een Tour Card halen."

"Ik hou van de WDF, maar sommige toernooien zijn een beetje karig dit jaar. Maar Lakeside is waar we allemaal naartoe spelen. Wat de PDC doet voor de dames is geweldig, maar er zijn voor- en nadelen.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties