België heeft nog één leg nodig voor tweede ronde op World Cup of Darts na ruime zege Finland; Filipijnen verslaan Singapore

Finland en de Filipijnen hebben vrijdagmiddag eenvoudig hun groepswedstrijd gewonnen op de World Cup of Darts. Het resultaat van Finland was goed nieuws voor België.

Het Belgische duo Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts had donderdagavond gemakkelijk met 4-0 de winst gepakt tegen Finland. Marko Kantele en Paavo Myller speelden vervolgens in hun tweede groepswedstrijd tegen de China. Xiaochen Zong en Wen Lihao waren echter met 4-0 kansloos tegen de Finnen. Door dit resultaat heeft België vrijdagavond maar één leg nodig tegen China om groepswinnaar te worden in deze poule.

In Groep I is het een stuk spannender. Nadat Tsjechië vrijdagavond had gewonnen van Singapore (4-2), wist ook de Filipijnen te winnen van Paul Lim en Harith Lim. Lourence Ilagan en Christian Perez zegevierden met 4-1 tegen de Singaporezen. Ilagan en Perez spelen vrijdagavond tegen het Tsjechische duo Karel Sedlacek en Adam Gawlas, waarbij de winnaar doorgaat naar de laatste zestien.

De World Cup of Darts staat van 15 tot en met 18 juni op het programma. Tijdens de eerste twee speeldagen wordt de poulefase afgerond. De vier toplanden Engeland, Wales, Nederland en Schotland stromen het toernooi vanaf de knock-outfase in.

Het Nederlandse duo Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode komt daardoor pas zaterdag voor het eerst in actie. Oorspronkelijk zou Michael van Gerwen met Noppert samenspelen, maar 'Mighty Mike' moest door een gebitsoperatie afhaken. Vorig jaar werd Nederland ook vertegenwoordigd door Noppert en Van Duijvenbode. Toen strandde het duo in de halve eindstrijd tegen Wales.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties