Berry van Peer zorgt voor enorme WK-stunt met klinkende zege op voormalig jeugdwereldkampioen Josh Rock

Berry van Peer heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan zijn droomdebuut op het WK Darts. Na Luke Woodhouse (3-2) werd zaterdagavond ook Josh Rock (3-1) uit het toernooi geknikkerd door 'Bionic'.

Net als tegen Woodhouse was Van Peer weer messcherp op de dubbels. Tegen Woodhouse kwam de Sprundelaar tot een finishpercentage van 48 procent, dat deed Van Peer nu zelfs nog beter met 59 procent.

Volg het WK Darts 2024 via onze LIVE SCORE!

Een belangrijk moment in de wedstrijd was de tweede leg van de eerste set. Daarin miste Rock vijf kansen om op een 2-0 voorsprong te komen. Van Peer profiteerde en hij won uiteindelijk de eerste set met 3-1.

Met een 46 checkout, 14-darter en een 121 finish trok Van Peer vervolgens de tweede set met 3-2 naar zich toe, waardoor hij nog maar één set nodig had om de derde ronde te bereiken in Alexandra Palace.

Een plek bij de laatste 32 kwam vervolgens heel snel dichterbij nadat Van Peer met een 13-darter en een 96 finish een 2-0 voorsprong nam in de derde set. Rock kwam terug tot 2-2, waarna Van Peer een tweede kans kreeg om het in zijn eigen leg af te maken. Ditmaal kreeg 'Bionic' voor het eerst matchdarts, maar zijn twee wedstrijdpijlen gingen mis. Daarna toonde Rock zijn klasse door met een 82 finish een vierde set af te dwingen.

Van Peer sloeg echter terug door zelf ook 82 uit te gooien in de eerste leg van de vierde set, waarmee hij Rock wist te breaken. Via dubbel 10 wist de 27-jarige Nederlander daarna opnieuw een 2-0 voorsprong te nemen. Rocky pakte nog één leg van die achterstand terug, alvorens Van Peer het met een 17-darter alsnog wist af te maken.

Na de kerstdagen speelt Van Peer bij de laatste 32 tegen voormalig World Cup-winnaar Damon Heta. Met verder ook Scott Williams en Martin Schindler in zijn gedeelte van de loting, gloort er wellicht zelfs een kwartfinaleplaats voor Van Peer op het WK Darts.