Bin Jantan schrijft geschiedenis op PDC Asian Tour met eerste Maleisische titel

Mohd-Nasir Bin Jantan won afgelopen weekend meerdere toernooien in Singapore, waarmee hij de eerste Maleise speler werd die een eindzege wist te pakken op de PDC Asian Tour.

Op 1 en 2 juli werden er 3 toernooien in Singapore gespeeld in het kader van de PDC Asian Tour. De toernooien, die werden gespeeld in het Forest Darts Cafe, waren de nummers 16, 17 en 18 op de kalender van de PDC Asian Tour. Bin Jnatan won toernooien 16 & 18 en verdiende in totaal $4,300 voor zijn ranking. Hiermee is hij de nieuwe nummer 9 van de Asian Tour Order of Merit.

Bin Jantan maakte dit weekend zijn debuut op de Asian Tour en begon meteen goed aan het eerste toernooi. De Maleise darter verloor slechts drie legs bij het bereiken van de laatste 16 en stootte vervolgens door naar de halve finale, waar hij de Singaporees Paul Lim uitschakelde. In de finale won hij van Paolo Nebrida (de runner-up van het PDC Asian Championship van vorig jaar).

Op de zondag werd het tweede toernooi gewonnen door de Japanner Tomoya Goto. Hij wist zijn eerste titel binnen te halen door de Filipijn Alexis Toylo met 5-3 te verslaan in de finale. In deze finale wist Goto (die dit jaar ook voor Japan uitkwam op de World Cup of Darts) een 120 en een 145-finish uit te gooien. De Japanner Haruki Muramatsu maakte ook indruk dit weekend. Hij gooide met een gemiddelde van 109,31 het hoogste gemiddelde van de dag en schakelde Bin Jantan uit in de kwartfinale. De laatstgenoemde wist echter later op de dag alsnog weer een eindzege te pakken door in de finale van het derde toernooi opnieuw Paolo Nebrida te verslaan. De Maleise darter won de finale met een uitslag van 5-3 en een gemiddelde van 94.

De Filipijn Lourende Illagan heeft zijn koppositie op de PDC Asian Tour Order of Merit na dit weekend weten te behouden. Hij wordt gevolg door Matsuda en Man Lok Leung, respectievelijk de nummers 2 & 3 op de ranking. Goto heeft na een succesvol weekend de vierde plek op de ranking weten te bemachtigen. Er zullen dit jaar nog zes toernooien op de Asian Tour gespeeld worden. De top 4 op de ranking aan het eind van het seizoen kwalificeren zich voor het komende WK en mogen in december afreizen naar het Alexandra Palace in Londen.

Het volgende weekend van de PDC Asian Tour zal op 29 en 30 juli plaatsvinden in Bangsaen, Thailand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties