Borland noemt zege tegen van Gerwen zijn mooiste ooit: 'Hij blijft toch dé te kloppen man' | Dartsnieuws.com

Borland noemt zege tegen van Gerwen zijn mooiste ooit: 'Hij blijft toch dé te kloppen man'

William Borland is één van de aanstormende talenten op het PDC-circuit. Op de afgelopen Super Series zorgde hij voor vuurwerk door enkele toppers te verslaan.

Tijdens de voorbije Super Series in Duitsland wist Borland op de tweede dag van Michael van Gerwen te winnen. "Ik denk dat dit de grootste overwinning uit mijn carrière was. Ook al is Gerwyn Price tegenwoordig de nummer één van de wereld, toch blijft Michael de te kloppen man", aldus Borland bij Oche180.

Niet alleen de zege tegen Van Gerwen stemt de 24-jarige Schot tevreden. "Het ging heel goed in Duitsland. Naast Michael wist ik ook Simon Whitlock te verslaan. Maar het belangrijkste was dat ik heel constant presteerde, daar had ik vroeger nog wel eens problemen mee. Ik had toen vaak een goede dag en dan een slechte dag. Maar tijdens mijn 'slechte dagen' in Duitsland gooide ik nog steeds 89 gemiddeld en dat kwam vooral door het missen van dubbels."

WK-droom

Borland miste vorig jaar slechts op het nippertje het WK. "Nu staat het WK dus zeker hoog op mijn verlanglijstje. Maar ik heb nog steeds geen walk-on song als ik het haal. Momenteel is dat 'Radio Ga Ga' van Queen, maar dat gaat niet meer door. Als ik me kwalificeer voor het wereldkampioenschap, moeten we een beslissing nemen. Ik hou wel van Oasis, maar tegen die tijd hebben we het daar nog wel over."

Steun van John Henderson

De Schotten presteerden dit jaar al uitstekend op de Pro Tour, denken we maar aan de prestaties van Alan Soutar en Robert Thornton. "Het was geweldig om te zien hoe Robert het zo goed deed in Duitsland, zo kort nadat hij zijn Tour Card was kwijtgeraakt. Alan Soutar heeft een ongelooflijke start gemaakt, hij heeft iedereen verbaasd door zo goed te spelen. "John Henderson is een enorme hulp voor mij op de Pro Tour. Als ik last heb van de zenuwen belt hij me op om te zien wat hij kan doen, vooral als mijn manager Matt Ward niet beschikbaar is als we in het buitenland zijn", besluit Borland.

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties