Brooks richt zich op behouden van Tour Card: 'Elke kwalificatie voor een toernooi is belangrijk'

Bradley Brooks is momenteel de jeugdwereldkampioen bij de PDC, maar bij de volwassenen heeft hij nog niet echt zijn stempel kunnen drukken.

De Engelsman is momenteel bezig aan het tweede jaar van zijn tweede Tour Card-periode en moet dus na het WK Darts in de top-64 van de wereldranglijst staan om zijn Tour Card te behouden. Momenteel staat Brooks op de tachtigste plek en dus moet hij de komende weken flink aan de bak om prijzengeld te sprokkelen.

Dat weet Brooks zelf ook en dat zorgt voor extra druk. ''Ik lig daarmee te veel druk op mezelf. Ik probeer dat nu van mij af te schuiven en te relaxen. Wat komt, dat komt'', zegt Brooks tegen Online Darts.

De 21-jarige Brit doet in het najaar in ieder geval mee aan de Grand Slam of Darts, maar heeft nog wel wat andere televisietoernooien nodig om daadwerkelijk zijn Tour Card te behouden.

''Het doel is natuurlijk mijn Tour Card behouden, want ik wil niet terug naar de Q-School. Alles wat ik aan extra prijzengeld kan winnen is bonus, en prijzengeld dat andere spelers niet kunnen verdienen. Elke kwalificatie voor een toernooi is nu belangrijk.''

Lees meer over:
PDC Bradley Brooks

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties