Brown na eerste zege in zeven jaar: 'Vaak aan stoppen gedacht'

Keegan Brown heeft het 23e Players Championship van het jaar gewonnen. The Needle was in de finale met 8-7 te sterk voor Nathan Aspinall.

Het was een emotionele Brown die na afloop bij de PDC zijn verhaal deed. "Ik kom uit een bijzonder moeilijke periode. De laatste maanden heb ik regelmatig aan stoppen gedacht, maar mijn sponsors bleven me trouw en dus ben ik blijven doorzetten", zegt de 29-jarige Engelsman.

Nieuwe pijlen

Brown behaalde die titel met nieuwe pijlen. "Op het vorige Players Championship kreeg ik een setje pijlen van Simon Whitlock. Hij zei me dat ik met die pijlen veel succes ging boeken. En kijk, ik win al meteen een toernooi!"

"Vandaag was mijn eerste wedstrijd (6-0 winst tegen José de Sousa) misschien wel de moeilijkste", vervolgt Brown. "José is mijn beste vriend op de Pro Tour. In de finale had ik het geluk wat aan mijn zijde, Nathan is een geweldige speler en het geeft me veel vertrouwen dat ik hem kan verslaan."

Labomedewerker

Brown heeft naast het darten nog een dagtaak als labomedewerker in een ziekenhuis. "Door de pandemie zijn het bijzonder drukke jaren geweest. pas de laatste maanden kan ik opnieuw aan darts denken. Ik wil deze zege overigens graag opdragen aan een goede vriend van mij die in slechte gezondheid verkeert, dit is voor hem!"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties