Brown na jaar afwezigheid opnieuw van de partij op het WK: "Mijn werk kwam lange tijd op de eerste plaats"

Keegan Brown begint op zaterdag 16 december aan het PDC-WK. De 30-jarige Engelsman neemt het in zijn openingswedstrijd op tegen Florian Hempel.

Brown, die naast het darten nog werkt als labomedewerker bij de NHS (Britse gezondheidsdienst), moest vorig jaar het WK nog missen. "Het verschil is het trainen geweest. De laatste paar jaar is darts op de tweede plaats gekomen en dat was echt merkbaar bij wedstrijden. Het enige wat elke darter op de PDC Tour wil, is zich kwalificeren voor Alexandra Palace en ik ben dolblij dat ik er dit jaar in geslaagd ben", zegt Brown tegenover BBC.

"Deel uitmaken van de NHS is de laatste jaren zwaar geweest, vooral de eerste zes of acht maanden van de pandemie", vervolgt Brown. "Ik denk dat ik toen tussen maart en augustus maar zeven keer mijn darts heb opgepakt en het spelen stond absoluut op een laag pitje. Maar werken houdt me met beide benen op de grond en ik geniet van mijn werk. Het geeft me balans. Ik ga naar mijn werk om te werken en nu kom ik thuis om te trainen."

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Eerste titel sinds 2015

Brown won dit jaar een Players Championship, zijn eerste rankingtitel sinds 2015. "Zeven jaar is een lange tijd zonder trofee, maar hopelijk komt er snel weer een. Het laat zien dat het darten een marathon is en geen sprint. De trainingen gaan goed richting het WK, dus het ligt letterlijk in mijn handen. De sfeer daar is altijd ongeëvenaard met 5500 mensen die je toejuichen en toezingen, het is bijna net zo goed als een kerstcadeau - ik heb er zin in."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties