Bunting verkeert jaar na positieve coronatest in vorm van zijn leven: 'Dat heb ik nu weer laten zien'

Stephen Bunting begon zondagavond uitstekend aan de World Grand Prix door in de eerste ronde in straight sets af te rekenen met Daryl Gurney.

The Bullet gooide een puik gemiddelde van 99 en een finishpercentage van 60 procent. Bunting won beide sets met 3-1 in legs en zorgde met een 10-darter voor een zeer fraai einde.

De Engelsman steekt naar eigen zeggen in zijn beste vorm ooit. ''Toen ik naar de PDC overstapte (in 2014, red.) haalde ik meteen de halve finales op dit toernooi. Daarna kwam ik wat hobbels tegen, maar inmiddels speel ik beter dan ooit. Ik heb volledig vertrouwen in de pijlen waarmee ik nu speel. Dat heb ik nu ook laten zien.''

Vorig jaar ontbrak Bunting op de World Grand Prix. Niet omdat hij zich niet had geplaatst, maar vanwege een positieve coronatest. Na herstel heeft de voormalig Lakeside-kampioen de weg omhoog verder ingezet, met onder meer een halve finale op het WK en een Pro Tour-titel dit seizoen.

''Dit is een compleet andere ervaring ten opzichte van vorig jaar. Toen had ik mij klaargemaakt voor mijn wedstrijd en plots werd er op mijn deur geklopt en kreeg ik te horen dat ik positief was getest. Die klap kwam hard aan. Het is mooi dat we nu weer toernooien kunnen spelen met fans erbij.''