Byrne gaat voluit voor PDC-carrière: "Droom is om ooit op het WK te staan"

Robyn Byrne is één van de opkomende talenten in het damesdarten. De 26-jarige Ierse bereikte recent nog de halve finales op de Women's World Matchplay.

Byrne was in de openingsronde van de Women's World Matchplay met 4-3 te sterk voor Rhian O'Sullivan, in de halve finales verloor ze met 5-3 van de latere winnaar Beau Greaves. "Het was een geweldig toernooi, alles was perfect georganiseerd en je voelde je echt een professionele speelster. Het is geweldig wat de PDC voor het damesdarten doet", zegt Byrne tegenover Tungsten Tales.

De voorbije jaren nam Byrne ook een aantal keer deel aan de World Masters. "Maar ik heb nog nooit écht geprobeerd om me te plaatsen voor het WDF-WK (en in het verleden het BDO-WK). Ik heb nog nooit de volledige Tour gespeeld, wel was ik één keer dicht bij kwalificatie voor het WK, maar toen verloor ik de beslissende wedstrijd in het kwalificatietoernooi."

PDC

Byrne geeft prioriteit aan de PDC. "Ik focus me voluit op de Women's Series. Beau Greaves domineert momenteel, maar ik vertrekt naar elk toernooi met de intentie om te winnen. Intussen speel ik in eigen land ook nog regelmatig toernooien, maar dan wel bij de mannen om mijn niveau nog wat op te trekken. Mijn grote droom is om ooit op het PDC-WK te staan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties