Cadby komt terug op PDC-circuit: 'Voor je het weet sta ik in de top-16 van wereldranglijst'

Corey Cadby heeft weer plannen om terug te keren op het PDC-circuit. Na visumproblemen keerde hij vorig jaar even terug, maar de Australiër was ook weer snel verdwenen.

De redenen daarvoor bleven onduidelijk, tot nu. In een uitgebreid interview met journalist Phill Barrs erkende Cadby last te hebben van depressies. De voormalig jeugdwereldkampioen dacht zelfs aan zelfmoord.

''Elke dag was moeizaam [door de depressies]. Ik was nooit blij. Ondertussen probeerde ik mezelf te realiseren dat er mensen waren die echt om mij gaven. Maar tegelijkertijd wilde ik niet wakker worden en dacht ik zelfs aan zelfmoord in die periode.''

Terugkeer

Nu maakt King Cadby plannen om na de coronacrisis weer terug te keren op het PDC-circuit. De Australiër hoopt in actie te kunnen komen op het WK Darts en vervolgens deel te nemen aan de Q-School.

''Ik ga wellicht proberen wedstrijdritme op te doen op het DPA-circuit. Daarna ga ik de Oceanic Masters (Oceanische WK-kwalificatietoernooi) winnen, meedoen aan het wereldkampioenschap en dan blijf ik voor de Q-School. Dat is het juiste plan denk ik.''

''Voor die tijd moet ik proberen mijn dubbels aan te scherpen en te stoppen met scores als 40, 41, 43 en 26. Ik kan enkel van mezelf verliezen. Ze zeggen dat mijn tijd erop zit. Ik ben allesbehalve klaar, The King is back. Ik kan erg gevaarlijk worden en sta voor je het weet in de top-16 van de wereldranglijst'', zo stelt Cadby vast.

Hoe zijn carrière er over twee jaar uit ziet? ''Dan heb ik de Premier League of het WK gewonnen. Ik moet zeggen dat Glen Durrant erg gelukkig was dat hij dit jaar mijn plek kreeg'', grapte hij tot slot.

Lees meer over:
PDC Corey Cadby

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties