Cameron Menzies rekent af met Oostenrijker voor plek in tweede ronde op WK Darts

Cameron Menzies heeft een plek bemachtigd bij de laatste 64 op het WK Darts in Londen. 'Cammy' won in de eerste ronde met 3-0 in sets van Rusty-Jake Rodriguez, waardoor hij in de tweede ronde de tegenstander wordt van Dave Chisnall.

Het was weer de grote Cameron Menzies-show, zoals we van hem kennen. Met zijn theatrale houding op het podium was het bijna gênant om naar te kijken. Gebaartjes na zo'n beetje elke worp, continu interactie met het publiek en continu tegen zichzelf pratend. Zijn spel leed er echter niet heel erg onder, want met een gemiddelde van 88 en een finishpercentage van 50 procent leverde hij aardige statistieken af.

Nadat Menzies de eerste leg met een 25 check-out had gehouden, kwam de break al in de tweede leg met een fraaie 80 finish. Daarop volgde een 68 finish om de eerste set met 3-0 binnen te halen.

Rodriguez kwam in de tweede set wel in het stuk voor en kwam met een 83 finish zelfs op een 2-1 voorsprong. Maar Menzies wist de stand gelijk te trekken met een 118 finish en pakte daarna de tweede set met 3-2 via een 17-darter.

Ook in de derde set kwam Rodriguez op een 2-1 voorsprong, al had 'RJR3' daar wel veel pijlen op de dubbels voor nodig. Maar wederom was het Menzies die deze achterstand herstelde. Met een 23-darter werd het 2-2, alvorens Menzies met een 15-darter een einde maakte aan de wedstrijd.