'Chaos op Challenge Tour na gefakete coronatest'

Een speler heeft zondag door een neppe coronatest voor veel consternatie gezorgd op de Challenge Tour. Als gevolg van deze actie werden enkele spelers - soms zelfs midden in een wedstrijd - uit het toernooi gehaald.

Het zou gaan om een 18-jarige speler die de chaos heeft veroorzaakt. Zijn daad kwam pas tijdens het zesde toernooi van het weekend aan het licht. De PDC besloot vervolgens om alle spelers waarmee hij contact heeft gehad, zoals zijn tegenstanders, naar huis te sturen.

Naar verluidt zou de speler in kwestie twee weken voorafgaand aan de Challenge Tour hebben getraind met iemand waarvan hij wist dat deze besmet was met het coronavirus. Dit is ook het moment waarop de 18-jarige Engelsman mogelijk zelf besmet is geraakt.

Ondanks positieve tests voorafgaand aan de Challenge Tour zou hij toch zijn afgereisd naar Milton Keynes, waar de toernooien werden gespeeld. De PDC verplichtte alle deelnemers op de Challenge Tour om op locatie een nieuwe test te ondergaan, maar deze zou de speler hebben vervalst.

Zondagmiddag werd de Challenge Tour even onderbroken doordat een brandalarm was afgegaan. Alle aanwezigen op de speellocatie werden vervolgens naar de nabijgelegen parkeerplaats gedirigeerd. Tijdens dit oponthoud zou een vriend van de bewuste speler hebben opgeschept over wat er was voorgevallen met de coronatests.

Dit kwam vervolgens bij de PDC terecht, waarna door de bond meteen actie werd ondernomen om te voorkomen dat er extra besmettingen zouden plaatsvinden.

Op social media werd door spelers, managers en volgers woedend gereageerd op de streek die is geleverd. De roep om een fikse boete en een levenslange schorsing was groot omdat de voormalig Engelse jeugdinternational de gezondheid van zijn collega-darters moedwillig in gevaar heeft gebracht. De Darts Regulation Authority (tuchtcommissie) gaat het voorval ongetwijfeld onderzoeken en zijn oordeel erover vellen.

De naam van de speler in kwestie is bekend bij deze redactie, maar wordt vanwege privacyredenen niet genoemd.

Lees meer over:
PDC Challenge Tour coronavirus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties