Chisnall met slordig optreden alsnog halve finalist World Grand Prix na zege op Cullen

Dave Chisnall heeft in een partij met veel gemiste dubbels afgerekend met Joe Cullen. Na een beslissende vijfde set werd het uiteindelijk 3-2 in het voordeel van Chizzy.

Chisnall liet meteen zien dat hij aanwezig was met een knappe 150-finish. Cullen dwong een beslissende vijfde leg af in de eerste set, waarin niks aan de hand leek voor Chizzy. De tweevoudig finalist van dit toernooi miste echter tien setdarts, waardoor Cullen, die een beurt daarvoor 170 miste op de bull, via dubbel 8 de set kon stelen.

Chisnall bleef zoeken naar zijn vorm, maar bleef vooral steken op de dubbels. In een set die opnieuw naar een vijfde leg ging, kreeg Chisnall opnieuw een hoop darts om de set te winnen. Vijf kansen op de dubbel bleven onbenut voor Chizzy, die de set opnieuw naar Cullen zag gaan.

In set 3 begon de tweevoudig finalist opnieuw met een 150-finish. Het leek het begin van herstel van Chisnall, die de derde set met 3-0 op zijn naam schreef. Het bleef slordig op de dubbels, maar liet scorend genoeg ruimte om die foutjes te maken in deze fase van de wedstrijd.

De slordigheid begon Cullen in set 4 ook de kop te kosten, want hij kwam op een 2-1 achterstand in zijn eigen set. Chisnall mocht aanleggen om de stand volledig gelijk te trekken. Hij deed dit met verve, want met een geweldige 155-finish (T20-T19-D19) pakte hij de vierde set. De stand was weer volledig in evenwicht en Chisnall mocht beginnen aan de vijfde set.

Ook de dubbels begonnen steeds beter te lopen voor Chizzy, die 75 met één dart op tops wist weg te poetsen om de eerste leg te winnen. Na een leg met opnieuw veel missers werd het toch 2-0 voor Chisnall in de vijfde set. Hij was in de derde leg ook meteen open, waardoor de eindsteep in zicht was. Toch brak Cullen terug, waarmee hij zijn kansen in de set - en dus in de wedstrijd - levend hield. Een leg later dwong Cullen ook een beslissende vijfde leg af in de beslissende vijfde set. Chisnall gooide in die leg met zijn derde dart op een bijna onmogelijke wijze de dubbel 10, waarmee hij zich voor de halve finale plaatste.

Speelschema World Grand Prix 2020

Zaterdag 10 oktober

Kwartfinale

Dirk Van Duijvenbode (94.29) 3 - 1 (88.02) Gary Anderson (3-2, 3-1, 2-3, 3-1)

Dave Chisnall (87.5) 3 - 2 (81.65) Joe Cullen (2-3, 2-3, 3-0, 3-1, 3-2)

Michael van Gerwen v Simon Whitlock

Gerwyn Price v Jeffrey de Zwaan

Plaats reactie

666

0 reacties