Chisnall wint vierde Euro Tour-titel op Baltic Sea Darts Open na sterke eindsprint in finale tegen Humphries

Dave Chisnall heeft de eerste editie van de Baltic Sea Darts Open gewonnen. 'Chizzy' rekende in de finale af met Luke Humphries en won zo zijn vierde Euro Tour-titel.

De 42-jarige Engelsman had de finale bereikt na zeges op Lewy Williams (6-2), Gerwyn Price (6-4), Martin Schindler (6-4) en Jonny Clayton (6-4). Met name zijn achtste finale tegen Price was van hoogstaand niveau. In één van de beste Euro Tour-wedstrijden ooit noteerde Chisnall een gemiddelde van 107, tegenover 108 voor Price.

Zonder goed te starten aan de finale stond Chisnall toch met 3-0 voor na drie legs. Pas nadat Humphries was teruggekomen tot 4-4, schoot het niveau omhoog bij 'Chizzy'.

Een 12-darter bracht Chisnall op 5-4, waarna de zesvoudig major-finalist er nog een 13-darter inslingerde om 6-4 voor te komen. Beide mannen hielden daarna hun eigen leg, waarna Chisnall met 140, 180 en 127 op koers lag om de wedstrijd in de dertiende leg te beslissen. Vanaf 54 miste 'Chizzy' twee matchdarts, maar hij mocht terugkomen en benutte zijn vierde matchdart via dubbel 5.

Voor de Nederlanders was er slechts een bijrol weggelegd dit weekend. Dirk van Duijvenbode haalde nog de kwartfinales, waarin hij verloor van Humphries.

Martijn Dragt werd na zeges op Ricky Evans en Rob Cross in de derde ronde uitgeschakeld door Ryan Searle. Voor Richard Veenstra, Danny Noppert en Michael van Gerwen zat het toernooi er in de tweede ronde op. Jermaine Wattimena, Niels Zonneveld, Raymond van Barneveld en Jeroen Mioch konden na de eerste ronde al naar huis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties