Class of 2022: Dit waren de beste nieuwe PDC Tour Card-houders van het afgelopen seizoen

Met de afloop van het WK Darts zit ook het eerste volledige jaar van de nieuwe PDC Tour Card-houders erop. Weekly Dartscast nam de spelers die in 2022 aan hun Tour Card-periode begonnen onder de loep.

Het mag geen verrassing zijn dat Josh Rock van de nieuwkomers het beste presteerde. 'Rocky' ontpopte zich als dé dartssensatie van het afgelopen seizoen en wist ook een PDC-rankingtitel op zijn naam te schrijven. Bovendien werd hij ook jeugdwereldkampioen bij de PDC. Rock werkte zich in zijn eerste jaar op naar de 36ste plek op de wereldranglijst door 129.000 pond aan ranking-prijzengeld te pakken.

Ook Rowby-John Rodriguez en Jim Williams wisten binnen één seizoen een plek in de top-64 van de PDC Order of Merit te bemachtigen. Rodriguez vindt zichzelf na twaalf maanden terug op de 51ste plaats, terwijl Williams 59ste staat.

Danny Jansen was de beste nieuwe Nederlander. 'The Mullet', die net als Rock en Williams een Players Championship-toernooi won, verdiende 48.250 pond en besloot het jaar daardoor als nummer 73 van de wereld. Hiermee liet hij nieuwkomers als Cameron Menzies (74), Matt Campbell (75) en Nathan Rafferty (76) achter zich.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties