Clayton heeft simpele verklaring voor topvorm: 'Gewoon een kwestie van vertrouwen'

Komende zaterdag gaat in het Engelse Blackpool de World Matchplay van start. Jonny Clayton is er één van de topfavorieten voor de eindzege.

Clayton won dit jaar met de Masters en de Premier League al twee majors. "Ik denk dat het gewoon vertrouwen is. Ik denk niet dat ik iets veranderd heb. Darts is een sport waar als alles je kant op gaat, je ervan gaat genieten en op dit moment gaat het mijn kant op", aldus Clayton bij The Darts Show podcast.

Stukadoor

De 46-jarige Welshman ging na zijn Premier League-triomf overigens weer gewoon aan het werk als stukadoor. "De eerste vraag van mijn collega's was: 'blijf je nu nog bij ons werken'? Ik heb altijd darts gecombineerd met mijn werk, dus ik zie niet in waarom het zou helpen als ik zou stoppen met werken. Ik laat het zoals het nu is en blijf gewoon werken."

Clayton is als titelverdediger ook automatisch uitgenodigd voor de volgende editie van de Premier League. "Het is een geweldig gevoel om te weten dat ik ook volgend jaar in de Premier League mag uitkomen. Ik denk dat het wereldkampioenschap het grootste toernooi is, gevolgd door de Premier League. Naar dat WK kijk ik ook enorm hard uit, zeker nu er hopelijk opnieuw fans mogen aanwezig zijn in Alexandra Palace."

Lof van Webster

'The Ferret' kreeg ook nog lof toegezwaaid van zijn landgenoot Mark Webster. "Jonny is gewoon een normale arbeidersjongen die zijn gang kan gaan. Je hoort niemand een slecht woord over hem zeggen, hij blijft ook heel bescheiden. Of hij de komende World Matchplay wint, weet ik niet. Ik weet wel dat hij nog lang niet klaar is met het winnen van grote titels, dat is zeker."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties