Clayton: 'Ook zonder toeschouwers behoudt Premier League zijn uitstraling' | Dartsnieuws.com

Clayton: 'Ook zonder toeschouwers behoudt Premier League zijn uitstraling'

Aanstaande woensdag trekt de Premier League zich opnieuw op gang. Na negen speeldagen staat debutant Jonny Clayton er goed voor met tien punten uit zijn eerste negen wedstrijden.

Clayton staat voorlopig op een gedeelde vierde plaats. "Ik heb van elk moment genoten de voorbije weken", opent de 46-jarige Welshman bij Weekly Dartscast. "Niet alleen ik, maar alle debutanten doen het dit jaar uitstekend in de Premier League. We slagen erin om veel druk te leggen op de vaste waarden."

De Premier League is normaal gezien een rondreizend circus waarbij elke week voor volle zalen wordt gespeeld. "Het is uiteraard een beetje ontgoochelend dat er geen publiek mag aanwezig zijn, de Premier League is daarvoor toch gekend. Toch doet het volgens mij geen waarde af van het toernooi. Om in de Premier League te mogen spelen moet je immers iets speciaal gepresteerd hebben en dat hebben alle deelnemers ook gedaan. Ik vind dan ook dat het toernooi zijn uitstraling behoudt."

Super Series 3 gemist

Clayton was er vorige week niet bij op de derde Summer Series. Omdat die in Duitsland plaatsvonden besloot hij vanwege veiligheidsoverwegingen niet deel te nemen. "Ergens baalde ik er wel van, het was in mijn zesjarige carrière in de PDC het eerste blok toernooien dat ik gemist heb. Toch heb ik het van thuis uit gevolgd, ik wou immers op de hoogte blijven van wie er sterk aan het spelen was", besluit 'The Ferret'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties