Clayton wint in aanwezigheid van familie: "Je kinderen horen roepen naar hun vader zorgde voor kippenvel"

Jonny Clayton heeft zich na een geweldige wedstrijd geplaatst voor de kwartfinales van het PDC-WK. 'The Ferret' versloeg in de vierde ronde Josh Rock met 4-3.

Voor Clayton is dit pas de eerste keer dat hij zich weet te plaatsen voor de kwartfinales van het WK. "Dit is geweldig, die lach ga je niet snel van mijn gezicht krijgen. In de eerste set speelde ik een beetje teveel mee op het tempo van Josh, nadien heb ik me meer gefocust op mijn eigen spel en dat heeft geloond. Josh is een geweldige speler en heeft een grote toekomst voor zich. Vanavond miste hij echter verschillende cruciale dubbels en ik heb mijn kansen gepakt", zegt Clayton.

Familie

De 48-jarige Welshman werd in Alexandra Palace gesteund door zijn vrouw en kinderen. "Het betekende enorm veel voor mij dat ze in de zaal zaten. Ik hoorde mijn kinderen regelmatig roepen: 'komaan papa', dat zorgde echt voor kippenvel."

In de kwartfinales neemt Clayton het op tegen Kim Huybrechts of Dimitri Van den Bergh. "Ik wil nog niet te ver vooruitkijken, maar als ik mijn scorend vermogen kan aanhouden en mijn dubbels aan een hoog percentage blijf gooien, dan ben ik zeker een kanshebber voor de wereldtitel."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties