Clemens niet afgeleid door koptelefoon van Price: "Wist dat ik alleen naar mezelf moest kijken"

Gabriel Clemens heeft voor een stunt gezorgd in de kwartfinales van het PDC-WK. 'The German Giant' versloeg Gerwyn Price met 5-1 en treft in de halve finales Michael Smith.

Clemens haalde bijna honderd gemiddeld. "Dit is mijn grootste overwinning ooit", opent de 39-jarige Duitser. "Het was misschien niet mijn beste prestatie, maar zeker wel op een groot podium. Ik ben enorm tevreden, aan het begin van dit toernooi had ik nooit verwacht om zo ver te geraken. Samen met mijn team heb ik echter enkele kleine dingen veranderd en dat blijkt goed te werken."

In het midden van de wedstrijd zette Price plots een koptelefoon op. "Maar daar werd ik niet door afgeleid", zegt Clemens. "Ik wist dat ik alleen naar mezelf moest kijken, het was niet belangrijk wat Gerwyn deed. Ik ben me de hele tijd blijven concentreren en dat heeft me ook de overwinning opgeleverd."

Er zaten opnieuw veel Duitse fans in Alexandra Palace. "Het is geweldig om door zoveel Duitse fans te worden aangemoedigd. Al die fans die je naam zingen, waanzinnig!"

Smith

In de halve finale neemt Clemens het maandagavond op tegen Michael Smith. "Michael heeft er een heel goed jaar opzitten, maar als ik opnieuw mijn beste niveau kan laten zien, dan heb ik zeker een goede kans om die wedstrijd te winnen. Ik droom nog niet van de wereldtitel, maar bekijk het wedstrijd per wedstrijd."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties