Cross en Chisnall beginnen met zeges in eerste poulewedstrijd op Grand Slam of Darts

Rob Cross en Dave Chisnall zijn maandagmiddag met een overwinning begonnen in Groep D van de Grand Slam of Darts. Dinsdag spelen ze in de tweede poulewedstrijd tegen elkaar.

Cross opende het toernooi met een 5-1 overwinning op Justin Pipe. De oud-wereldkampioen opende meteen met een break in de eerste leg via een 13-darter, maar werd daarna meteen terug gebroken door Pipe. Door drie slechte legs van The Force kon Cross het initiatief weer overnemen. De Engelsman maakte het daarna af in de zesde leg met een 14-darter.

De tweede wedstrijd was een stuk spannender. Luke Humphries kwam tegen Chisnall op een 3-1 voorsprong na een 11-darter en een 13-darter. Het werd echter 3-3 nadat Humphries drie dubbels had gemist voor 4-2.

Beide spelers hielden daarna hun eigen leg, waardoor er een beslissingsleg gespeeld moest worden. In die leg kreeg Humphries twee wedstrijdpijlen, die allebei werden gemist op tops. Chisnall benutte daarna wel zijn kans op dubbel 3.

Maandagavond zijn de spelers in de groepen A-C-E-G aan de beurt. Onder meer Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode komen dan in actie.

Speelschema Grand Slam of Darts 2020

Maandag 16 november
Middagsessie
Eerste poulewedstrijden Groep B-D-F-H

Rob Cross (94.61) 5-1 (84.81) Justin Pipe (D)

Dave Chisnall (91.96) 5-4 (97.65) Luke Humphries (D)

James Wade v Damon Heta (F)

Simon Whitlock v Ryan Searle (B)

Glen Durrant v Jermaine Wattimena (F)

Nathan Aspinall v Wayne Warren (H)

Dimitri van den Bergh v Ricky Evans (H)

Gary Anderson v Adam Gawlas (B)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties