Cross en Heta zonder te overtuigen naar kwartfinales op New Zealand Darts Masters

Zonder te imponeren hebben Rob Cross en Damon Heta op vrijdagochtend als eerste twee spelers een plek bemachtigd in de kwartfinales van de New Zealand Darts Masters in Hamilton.

Cross had aan een gemiddelde van 82.80 zelfs voldoende om af te rekenen met Warren Parry, die op zijn beurt niet verder kwam dan een gemiddelde van 76.29. Er werd vooral slecht gepresteerd op de dubbels. In de gehele wedstrijden door beide spelers in totaal 24 pijlen op de dubbels gemist.

Vooral in de vierde leg maakten Cross en Parry het bont. Toen miste 'Voltage' er tien voordat hij eindelijk met een 29-darter de leg pakte, nadat Parry zelf negen legkansen onbenut had gelaten. Via onder meer een 106 finish behield Cross daarna zijn break, alvorens hij de wedstrijd besliste met een 14-darter in de negende leg.

Ook het gemiddelde van Heta eindigde met 89.54 onder de negentig. Gelukkig voor 'The Heat' noteerde opponent Darren Herewini ook slechts 80.95 gemiddeld. De winst was met 6-2 een prooi voor de Australiër, die door een afmelding van Jonny Clayton tot de acht PDC-afgevaardigden behoort in 'Down Under'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties