Cross en Humphries eerste kwartfinalisten op World Series Finals

Rob Cross en Luke Humphries hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Zondagmiddag treffen zij elkaar bij de laatste acht van het toernooi in de AFAS Live.

Cross boekte een comfortabele 6-3 overwinning op Jonny Clayton. 'Voltage' kwam sterk uit de startblokken en nam via twee 14-darters en een 13-darter een 3-0 voorsprong. Clayton wist het gat tot 4-2 te verkleinen, maar miste daarna vijf kansen op 4-3. Cross raakte daarna de dubbel wel en zegevierde uiteindelijk met 6-3.

Bij Humphries ging het duel tegen Krzysztof Ratajski gelijkopgaand van start, maar nam 'Cool Hand Luke' via een 11-darter in de vijfde leg en een 80 finish in de zesde leg een 4-2 voorsprong. Een 13-darter maakte er daarna 5-2 van, alvorens Ratajski nog knap 129 wist te finishen. Daarna klaarde Humphries de klus met een 15-darter.

Waar kan ik de World Series of Darts Finals live zien?

Het toernooi wordt in z'n geheel uitgezonden door Viaplay. De drie avonduitzendingen beginnen telkens iets voor zeven uur 's avonds. Op zondagmiddag wordt om 12:40 uur gestart met de uitzending.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

De prijzenpot voor dit evenement bevat in totaal 300.000 pond. Echter telt het gewonnen prijzengeld niet mee voor de PDC Order of Merit of andere geldrankingen.

Alle deelnemers zijn verzekerd van 5000 pond aan prijzengeld. Dit bedrag kan uiteindelijk oplopen naar een som van 70.000 pond prijzengeld voor de winnaar.

Wat zijn de World Series of Darts?

De World Series-toernooien zijn internationale evenementen van de PDC die worden georganiseerd om de sport ook buiten de (West-)Europese grenzen te promoten.

Eerder dit jaar vonden er ook toernooien plaats in Bahrein, Denemarken, de Verenigde Staten, Polen, Nieuw-Zeeland en Australië. In het verleden stonden er ook World Series-toernooien in Dubai, Singapore, Japan, Schotland, China, Duitsland en Oostenrijk op het programma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties