Cross naar finale World Series of Darts Finals na overwinning op Wade

In een matige wedstrijd heeft Rob Cross zich via James Wade weten te plaatsen voor de finale van de World Series of Darts Finals. Voltage won met 11-7.

De eerste sessie was alle behalve het niveau van de eerste halve finale. Zowel Wade als Cross gooide een gemiddelde van slechts 77 punten per beurt in een sessie die met 3-2 naar Cross ging.

In de tweede sessie werd het niveau al iets beter, maar het was nog niet om over naar huis te schrijven. Cross kwam op een 5-3 voorsprong en ging uiteindelijk met een 6-4 stand de coulisse in.

Na de tweede pauze kwam er iets meer vuur in het spel van beide mannen en James Wade wist voor de tweede keer vandaag een 170-finish te gooien. De wedstrijd bleef verder met de darts meegaan totaan leg vijftien, waarin Cross de tweede break wist te plaatsen. Een 9-6 stand verscheen op het scorebord toen beide mannen voor de laatste keer aan een pauze begonnen.

Na de pauze kwam de spanning ook niet meer terug in de wedstrijd. Wade kon geen kunststukje meer laten zien en Cross wist de wedstrijd uiteindelijk met 11-7 naar zich toe te trekken.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder het toernooischema, verdeling van het prijzengeld en TV-uitzendschema.