Cullen ging door moeilijke periode na overlijden moeder: 'Darts was lange tijd irrelevant voor mij'

Joe Cullen staat in de derde ronde van het PDC-WK en neemt het daarin op tegen Martijn Kleermaker. De als dertiende geplaatste Engelsman beleeft nochtans een bijzonder moeilijk jaar.

Cullen voelde zich nochtans goed aan het begin van het jaar, maar daarna begon de miserie. “Tegen het einde van juni begon mijn moeder onwel te worden en het darten kon me vanaf toen eigenlijk gestolen worden. Ik wilde zoveel mogelijk tijd met mijn moeder doorbrengen, dus ik trainde niet, darts was irrelevant en mijn resultaten waren uiteraard navenant. Mijn moeder overleed begin oktober, dus ik probeer nu gewoon vooruit te kijken en mijn gedachten weer bij het darten te krijgen”, aldus Cullen bij Metro.

Toch blijft Cullen het moeilijk hebben. “Het is nog steeds klote, om eerlijk te zijn. Ik probeer zo druk mogelijk te blijven. Het was nadelig, maar soms werkte het voor mij. Ik speelde in Blackpool op de World Matchplay en versloeg Chris Dobey in mijn eerste wedstrijd, ik was bijna in tranen toen ik won en de mensen wisten niet waarom.. Dat was de laatste wedstrijd dat mijn moeder kwam kijken, ze zei dat ze misschien geen kans meer had om nog een keer te komen en dat heeft ze ook niet gedaan. Ik ben nooit iemand geweest die veel emotie toont, maar toen ik won en omkeek, raakte het me toch enorm hard. We zijn ook maar mensen.”

Sociale media

Cullen kreeg ook vervelende berichten toegestuurd via sociale media. “Ik kreeg berichten dat ik me meer moest voorbereiden op tv-toernooien, maar ik wilde niet dat mensen het slechte nieuws wisten. Ik was zelfs een beetje boos toen het op televisie vernoemd werd. Maar toen kreeg ik berichten van mensen die me hadden afgekraakt, een van hen verontschuldigde zich, waarvan ik toen dacht, eerlijk is eerlijk, maar iemand anders probeerde het goed te praten. Het is soms echt gestoord wat je allemaal leest. Iemand stuurde zelfs mijn zoon eens een berichtje. Ik kan er wel tegen dat mensen mij berichten sturen, maar niet naar mijn zoon van tien!”

WK-kanshebber

'The Rockstar' presteerde in het verleden nooit geweldig op het WK, tot hij vorig jaar de laatste zestien haalde en na een echte spektakelwedstrijd nipt verloor van Michael van Gerwen. “Dit jaar is een beetje anders, ik ben de afgelopen jaren gegaan in de hoop dat ik ten minste één wedstrijd kon winnen. Maar vorig jaar, niet alleen de resultaten maar de manier waarop ik speelde was heel goed. De wedstrijd tegen Michael ging uiteindelijk niet mijn kant op maar ik denk dat het de wedstrijd van het jaar was. Ik denk dat het liet zien dat er iets speciaals nodig is om mij tegenwoordig te verslaan. Ik heb het gevoel dat ik goed genoeg ben om dit WK te winnen.”

Lees meer over:
PDC Joe Cullen WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties