Danny Noppert toont zich sportief in de nederlaag: "Overwinning van Peter Wright is terecht"

Danny Noppert is er op het nippertje niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het European Championship. 'The Freeze' ging in de halve finales met 11-8 onderuit tegen Peter Wright.

Noppert kwam nochtans op een 8-5 voorsprong. "Het had mooi geweest om de finale te bereiken, jammer genoeg is het net niet gelukt", zegt de 33-jarige Nederlander tegenover Viaplay.

"Na de laatste onderbreking herpakte hij zich geweldig, dan zie je toch hoeveel klasse hij heeft. Ik liet het zelf ook afweten en dat is best zuur. Vooral in de laatste legs ontbrak het scorend vermogen bij mezelf", vervolgt Noppert. "En uiteindelijk moet je dan wel concluderen dat zijn overwinning terecht is."

Door deze nederlaag is Noppert ook zijn plek voor de Grand Slam of Darts kwijtgeraakt en moet hij het kwalificatietoernooi spelen. ''Iedereen heeft een jaar om zich te kwalificeren. Iedereen die op de Grand Slam staat heeft zijn plek verdiend'', zei Noppert daarover.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties