Darter Puha over verblijf in Verenigd Koninkrijk na WK: 'Door verkeerde coronatest kon ik niet terug'

Darter Haupai Puha debuteerde afgelopen december op het WK Darts. Erg succesvol verliep dat optreden niet, want hij verloor in de eerste ronde met 3-0 van Mickey Mansell.

De darter uit Nieuw-Zeeland verbleef vervolgens langer in het Verenigd Koninkrijk dan oorspronkelijk gepland, zo vertelde hij in een interview met Inside the WDF.

''Ik wilde eigenlijk gelijk na het wereldkampioenschap teruggaan. Maar ik was zo teleurgesteld over mijn prestatie dat ik besloot te blijven en me klaar te maken voor de Q-School. Ik boekte mijn vlucht om, maar amper een dag later werd bekend dat de Q-School enkele weken werd uitgesteld.''

Dat zorgde voor een flinke kostenpost voor Puha. ''Dat kostte mij veel geld (voor een nieuwe terugvlucht, red.), maar vervolgens had ik de verkeerde coronatest laten afnemen waardoor ik niet kon terugvliegen naar het Azië of Australië.''

''Uiteindelijk besloot ik toch maar in het Verenigd Koninkrijk te blijven en deel te nemen aan de Q-School. Het was een beetje een chaos'', zo blikte Puha terug op het begin van dit jaar.

Lees meer over:
PDC Haupai Puha

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties