"Darts is geen sport meer die door één speler wordt gedomineerd" - Luke Humphries over mogelijke dominantie van Luke Littler

Luke Littler is de voorbije weken uitgegroeid tot een echte hype in dartsmiddens. De Engelsman, die zondag zijn 17e verjaardag vierde, won vorige week nog de Bahrain Darts Masters.

In de finale van het afgelopen WK verloor Littler nog met 7-4 van Luke Humphries, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voor het supertalent een eerste WK-titel binnenhaalt. "Dat is een mogelijkheid," vertelde Humphries aan Sky Sports over Littler die het darts zou kunnen domineren de komende jaren. "Maar we zitten in een tijdperk waarin niet één speler de sport meer domineert."

"Als Luke beter wordt dan hij nu al is, dan zou het een mogelijkheid kunnen zijn, maar hij zal dit jaar tegen veel goede spelers moeten spelen. Hij heeft nog niet met iedereen te maken gehad, hij heeft tot nu toe nog maar met zes spelers te maken gehad (op het WK)."

"Je hebt ook nog spelers als Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Michael Smith, Nathan Aspinall en Peter Wright", vervolgt Humphries. "Al deze spelers zijn zware concurrenten, maar als hij beter blijft worden dan kan hij de sport zeker domineren, maar het is aan mij om nog beter te worden en dat niet te laten gebeuren."

Humphries heeft het niveau op de Pro Tour de afgelopen jaren zien stijgen. "Ik denk dat we in het beste tijdperk van darts zitten omdat het niet meer door één persoon wordt gedomineerd. Het is een hele, hele open sport en ik denk dat veel spelers geloven dat ze kunnen winnen en dan heb ik het over de top 64 en dat maakt het zo open."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties