Dartscommentator Dawson wil late afmeldingen op Euro Tours tegengaan: 'Misschien door boetes in te voeren'

Dan Dawson is al jarenlang actief als dartscommentator en interviewer. Hij is dan ook goed geplaatst om zijn mening te geven over de voorbije World Series.

De World Series bestonden dit jaar uit zeven toernooien, waarna de World Series of Darts Finals in Amsterdam plaatsvonden. "Het beste toernooi was sowieso in New York. Madison Square Garden was een geweldige locatie met enorm veel nostalgie, bovendien was de zaal tot de nok gevuld. Amerika blijft echter een moeilijke markt om door te breken, het is dus afwachten hoeveel impact dat World Series-toernooi heeft gehad", zegt Dawson tegenover Online Darts.

Dawson is ook nauw betrokken bij de organisatie van de European Tour. "Die toernooien zijn een groot succes. Maar een probleem zijn de late afmeldingen. Daar moeten we echt iets aan doen, misschien door boetes in te voeren, maar vooral door het prijzengeld nog te verhogen, zodat de spelers nog meer gemotiveerd gaan zijn om deel te nemen."

Begrip

"Al heb ik zeker ook begrip voor spelers ervoor kiezen om bepaalde toernooien niet te spelen", vervolgt Dawson. "Maar schrijf je dan ook niet in. Zo heeft Peter Wright aangegeven dat hij tijdens de Premier League geen toernooien van de European Tour speelt, hij moet immers ook aan zijn gezondheid denken."

Lees meer over:
PDC Dan Dawson

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties